Przekaż 1,5% podatku Fundacji na rzecz rozwoju Instytutu Centrum Zdrowa Matki Polki | KRS 0000541070
Previous slide
Next slide

Nick Sinckler będzie kolejną gwiazdą która zagra na Jubileuszowy Piknik ” z okazji 35 lat ICZMP

Jego artystyczna przygoda rozpoczęła się w Nowym Jorku, gdzie miał okazję współpracować ze znakomitymi muzykami reprezentującymi gatunek soul &r’n’b.

Polskiej publiczności dał się poznać uczestnicząc w znanym, telewizyjnym programie Fabryka Gwiazd, gdzie dotarł do finału. Tuż po programie, Nick wydał singiel Feel This Love, to jego głos słyszymy na intro w znanym programie muzycznym The Voice of Poland. Nick tworzy muzykę, oraz współuczestniczy w wielu artystycznych projektach, współpracując z polskimi muzykami: Kayah, Natalia Kukulska, T-Love, Blue Cafe, Wet Fingers, Gromee, MacLaro.

W 2018r. wydał album o nazwie 11×11. Krążek jest w całości w języku polskim, na płycie gościnnie zaśpiewała m.in. Natalia Kukulska.

W 2017 i 2018 był jurorem w muzycznym programie w telewizji Polsat 'Śpiewajmy razem All Together Now’.

W 2021 wraz z Kayah wydał nowy singiel 'Kochaj różnym być’ którego podsumowaniem była wspólna trasa klubowa w największych polskich miastach.

W marcu tego roku wydał album w postaci Live sesji ’ Groove Vibez’ & Funky Delight’ na którym gościnnie wystąpili Kayah, Sound’n’Grace oraz Brian Fentress.

Jesienią 2023 roku wziął udział w programie Twoja Twarz Brzmi Znajomo gdzie zajął drugie miejsce.

W chwili obecnej szykuje się do wydania kolejnego albumu.